Foodformule SLA opent komende maand zijn deuren aan de Voorstraat in Utrecht. Het wordt de eerste locatie buiten Amsterdam, waar SLA al over vijf vestigingen beschikt.

SLA heeft de aanstaande opening bekendgemaakt op zijn Facebookpagina. De komst naar Utrecht werd eerder dit jaar al door oprichter Jop van der Graaf aangekondigd in RetailTrends. Daarin liet hij weten rond te kijken in Utrecht, terwijl hij ook mogelijkheden ziet in Rotterdam en Den Haag en middelgrote steden als Haarlem, Leiden en Groningen.

Ook in het buitenland liggen volgens de oprichter voldoende kansen. Zo zijn er in Duitsland en in Scandinavische landen geen vergelijkbare concepten op de markt. “Maar we hebben geen haast. Eerst rustig groeien in Nederland, dan kijken we daarna over de grens.”

SLA verkoopt salades, soepen en verse sappen en beschikt in enkele vestigingen over een theebar. De retailer introduceerde eind vorig jaar tevens een eigen app, waarmee klanten zijn producten ook online kunnen bestellen en afrekenen. In samenwerking met de fietskoeriers van TringTring zijn bestelling binnen een uur thuis te bezorgen.