​Euretco heeft meeste Fixet-winkels omgebouwd

De ombouw van circa zestig vestigingen van Fixet naar Hubo of Multimate is grotendeels afgerond. DGN retail gaat nu vol gas geven om de twee overgebleven formules sterker op de kaart te zetten. Dat heeft algemeen directeur Gertjo Janssen onlangs laten weten op een ledenbijeenkomst.

Euretco nam in oktober vorig jaar de formules van DGN retail over, waarbij besloten werd om afscheid te nemen van Fixet. Het cosmetische en ICT-gedeelte van de winkels worden in een kort tijdsbestek gelijktijdig omgebouwd, zegt Janssen. Zo moet voorkomen worden dat bijvoorbeeld geen verkeerde namen boven de facturen komen. “In feite komt het erop neer dat een winkel in enkele dagen een ander ‘gezicht’ krijgt en de week erop volledig draait als een Hubo of Multimate.”

DGN retail heeft ruim drie maanden uitgetrokken voor de ombouwoperatie. Niet alle ondernemers van Fixet maken daarbij de overstap naar Hubo of Multimate. Zo trok concurrent Formido al meerdere ondernemers aan. DGN retail beschikt in totaal over 242 aangesloten ondernemers.

De overgebleven formules en ondernemers moeten volgens Janssen inzetten op het verkopen van oplossingen aan consumenten. Daarbij moet de transformatie worden gemaakt van generalist naar specialist, waarbij kennis en advies gecombineerd wordt met een concurrerende prijs. “Zo kunnen we met onze formules via het bieden van toegevoegde waarde een voorsprong in de markt opbouwen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!