V&D-eigenaar doet nieuwe miljoeneninvestering

Sun Capital heeft nog eens 47 miljoen euro gestoken in V&D om het consortium van banken uit te kopen. Daardoor kan de warenhuisketen weg bij het verschepte toezicht van Rabobank, ABN AMRO en ING. Dat laat ceo John van der Ent weten in Het Financieele Dagblad.

De greep van de drie banken knelde te veel, stelt Van der Ent. Het kostte hem en cfo Jack Zantman veel tijd, omdat ze steeds met drie banken moesten overleggen. “Die hebben allemaal hun eigen inbreng. Ik begrijp best dat ze wilden overleggen, maar het beperkte wel onze bewegingsruimte.”

V&D hoeft zich de komende vier jaar geen zorgen te maken over zijn financiering. Eigenaar Sun heeft namelijk ook de looptijd van de financiering verdubbeld. Dat moet V&D meer tijd en ruimte geven voor herstel, zegt de topman. In totaal stak de Amerikaanse investeerder al 212 miljoen euro in V&D, zonder er volgens hem ooit geld uit gehaald te hebben. “Ze hebben onze plannen gezien en zijn ervan overtuigd dat wij eruit komen.”

De warenhuisketen stond begin dit jaar op omvallen, waardoor volgens Van der Ent ook klanten nerveus werden. Zo wisten ze niet zeker of ze hun aankopen nog wel terug konden brengen. De meeste klanten zijn inmiddels weer teruggekeerd. “We zitten weer op 98 procent”, aldus de ceo.

Lees ook: V&D neemt eigen top op de schop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!