​De Slegte snijdt in Belgisch winkelbestand

Boekwinkelketen De Slegte sluit twee van zijn zes vestigingen in België. De van oorsprong Nederlandse formule zag te weinig toekomstperspectief in Aalst en Hasselt om een nieuw huurcontract te tekenen. Dat laat hoofd antiquariaat Kris Landuyt weten tegenover De Standaard.

De twee filialen zijn volgens Landuyt op dit moment nipt winstgevend. Maar omdat De Slegte zich voor negen jaar moet binden, durft de retailer de gok niet aan. De winkel in Hasselt gaat daardoor eind december dicht, terwijl de vestiging in Aalst nog tot eind april geopend blijft.

In Aalst wordt waarschijnlijk niet naar een nieuw pand gezocht. In Hasselt kan De Slegte juist geen geschikte locatie vinden. “Ook daar is de kans dus groot dat Hasselt geen nieuwe vestiging krijgt”, aldus Landuyt.

De winkels in Mechelen, Antwerpen, Leuven en Gent blijven gewoon geopend. De omzet van die vestigingen zit volgens hem in de lift. De Slegte maakte recent zijn comeback in Nederland met een winkel in Leiden en een webshop. De boekwinkelketen wil ook een vestiging in Amsterdam openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!