Bubble Post gaat ook bezorgen in Nederland

Het Belgische Bubble Post start in september met het bezorgen van pakketten in Amsterdam en Utrecht. In november wordt het werkterrein uitgebreid naar Rotterdam, Breda en Eindhoven. De betreding van de Nederlandse markt werd mogelijk na 2,4 miljoen euro nieuw groeikapitaal.

Bubble Post onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere fietskoeriers door het bieden van een totaaloplossing. “We bieden een depot aan de stadsrand, waarmee we activiteiten kunnen bundelen: goederen opvangen, opslaan, sorteren en snel leveren. Ideaal om e-commerce-activiteiten of gekoeld transport vlot te ondersteunen”, stelt marketeer Yan Ketelers.

De zelf ontwikkelde planningssoftware geeft Bubble Post een voorsprong op concurrenten, meent Ketelers. “Ons developersteam willen we nu minstens verdubbelen, om verder te werken aan verbeteringen. Vijfhonderd pakjes leveren op één dag kun je niet improviseren. We blijven werken aan nieuwe features voor nog meer automatisering.”

Het drie jaar jonge Gentse bedrijf is met zijn fietsen en elektrische bestelwagens actief in negen steden in België. Zestig tot zeventig procent van de leveringen gaat per fiets.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends