​Unibail-Rodamco ziet Nederlandse huurinkomsten dalen

Nederland is het enige land waar vastgoedfonds Unibail-Rodamco nog last heeft van de nadelige economische omstandigheden. Dat zegt financieel topman Jaap Tonckens in Het Financieele Dagblad, na de bekendmaking van de halfjaarcijfers van het bedrijf. Daaruit bleek dat de huurinkomsten in ons land met 2,3 procent terugliepen, bij een gelijk aantal winkels.

Unibail-Rodamco beschikt over tientallen winkelcentra in onder meer Spanje, Duitsland, Frankrijk, Polen en Tsjechië. In alle buitenlandse markten liepen de huren op, wat tot een stijging van 5,3 procent aan huurinkomsten leidde. In ons land merkt het vastgoedfonds echter de gevolgen van een oplopende winkelleegstand, die de huurprijzen onder druk zet.

Unibail-Rodamco heeft verder een aantal Nederlandse retailers in zijn winkelcentra failliet zien gaan, vertelt Tonckens. Daarnaast is de Nederlands portfolio minder sterk dan die in andere Europese landen. “Daardoor is het moeilijker om bezoekersaantallen en huren omhoog te krijgen en bewegen we meer mee met het economische klimaat dan in andere landen.”

De vastgoedeigenaar wil onder meer Stadshart Amstelveen en winkelcentrum Leidsenhage van nieuw elan voorzien. Het lukt Unibail-Rodamco echter vooralsnog niet om alle betrokkenen achter zijn plannen te krijgen. “Maar dat we in Nederland nog helemaal geen grote luxecentra hebben zoals in het buitenland, betekent niet dat we op dat niveau moeten blijven hangen”, aldus Tonckens.

Kleinere winkelcentra hoeven volgens de topman niet bang te zijn voor een uitbreiding van bijvoorbeeld Leidsenhage, zolang ze zich goed en onderscheidend positioneren. Unibail-Rodamco mikt op grote internationale retailers, zoals Apple, Forever 21 en Hollister. “Die gaan echt niet in die kleinere winkelcentra zitten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!