​Media Markt redt FAME van ondergang

Media Markt heeft de volledige voorraad van FAME Plaza opgekocht om een winkel te beginnen in het centrum van Amsterdam. De geplande uitverkoop die vrijdag zou beginnen is daarmee van de baan. Dat hebben FAME-eigenaren Jeroen de Ruiter en Artur ter Braak bekendgemaakt.

De muziekwinkel werd een maand terug door de rechtbank failliet verklaard, waarna er met de uitverkoop een einde aan 21 jaar FAME leek te komen. Media Markt heeft daar echter op de valreep een stokje voor gestoken. “Inmiddels zijn we volop in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn om onze krachten te bundelen”, aldus De Ruiter en Ter Braak.

Er moeten volgens de twee ondernemers nog een hoop details uitgewerkt worden, maar ze zien de toekomst met hun nieuwe partner zonnig tegemoet. “Het moet voor zowel de FAME als Media Markt-klant een geweldige winkel gaan worden.”

Voor FAME betekent het een derde kans, nadat de winkel in 2013 onder de vleugels van Free Record Shop al over de kop ging. Ook na de doorstart door zijn winkelmanager en inkoper bleef de entertainmentzaak in winkelcentrum Magna Plaza met financiële problemen kampen. “We hebben hard gewerkt en veel ondernomen om te proberen onze financiële situatie te verbeteren, maar helaas niet met het gewenste resultaat”, lieten De Ruiter en Ter Braak een maand terug nog weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!