​Accessorize met stille trom vertrokken

De Britse winkelketen Accessorize heeft de afgelopen periode al zijn vestigingen in ons land dichtgedaan. Ook de vestigingen in België zijn gesloten. Dat laat Accessorize weten op zijn Facebookpagina.

Accessorize hield een maand terug een opheffingsuitverkoop in zijn winkels in Amsterdam, Maastricht en de shop-in-shop in het Rotterdamse warenhuis van V&D. De Britse verkoper van modeaccessoires had ooit zeker achttien vestigingen in Nederland, zo blijkt uit het laatste overzicht van Wugly.

Accessorize was sinds 2004 in ons land en werd geleid door eigenaar Jacqueline Opstelten. In 2010 introduceerde zij ook zustermerk Monsoon in Nederland, maar die zes shop-in-shops bij V&D zijn eveneens gesloten. Waarom de winkels dicht zijn gegaan, is niet duidelijk. Het hoofdkantoor zou volgens FashionUnited al onbemand zijn.

De retailer maakte onlangs al bekend zich terug te trekken uit Oostenrijk. Alle vestigingen gaan daar uiterlijk eind augustus op slot. De specifieke landenpagina’s zijn opgedoekt en verwijzen inmiddels door naar de Europese webshop. Accessorize heeft volgens zijn laatste cijfers ruim duizend vestigingen in zeventig landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!