​Detailhandelsverkopen lopen terug in EU

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in juni met een half procent gedaald in vergelijking met de voorgaande maand. In de eurozone daalden de verkopen met 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Eurostat woensdag heeft gepubliceerd.

Zowel de food- als non-foodbranche zag de verkopen in juni teruglopen. In de Europese Unie kenden de sectoren dalingen van respectievelijk 0,6 en 0,1 procent. In de eurozone liggen die percentages op min 0,8 procent en min 0,2 procent.

Roemenië groeide met 1,7 procent het hardst van alle landen in de EU. Oostenrijk (1,3 procent) en Denemarken (1,1 procent) completeren de top drie. De detailhandelsverkopen liepen het hardst terug in Duitsland (min 2,3 procent), terwijl ook Slovenië (min 1,6 procent) en Polen (min 1,4 procent) het minder goed deden dan in mei. De Nederlandse cijfers zijn vertrouwelijk.

In vergelijking met mei 2014 namen de verkopen in de EU met twee procent toe. In de eurozone komt de groei in vergelijking met vorig jaar uit op 1,2 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!