Ook Jumbo werkt aan maaltijdbox

Jumbo is volop bezig met de ontwikkeling van maaltijdboxen. Hoe het concept van de Veghelse supermarktketen er precies uit ziet, is nog onduidelijk. “We moeten eerst nog een aantal punten op de i zetten”, zegt een woordvoerder tegen RTL Z.

Het uitgangspunt is voor Jumbo in elk geval dat de boxen ‘bereikbaar en betaalbaar zijn voor het grote publiek’. Jumbo kan nog niet zeggen of de boxen worden thuisbezorgd. De keten werkt tot nu toe alleen met pick-up points voor zijn online bestellingen.

Vrijdag kondigde Albert Heijn zijn plannen voor maaltijdboxen aan. Onder de vlag van Allerhande gaat de keten een gratis bezorgde maaltijdbox aanbieden. De box is af te halen bij pick-up point of wordt thuisbezorgd. Ook aanvullende boodschappen worden dan kosteloos afgeleverd.

Spar, Sligro en Emté hebben naar eigen zeggen nog geen plannen om online maaltijdboxen aan te gaan bieden. Lidl noemt de ontwikkelingen ‘hele mooie initiatieven’, maar heeft eveneens nog geen ambities in die richting. “E-commerce volgen we wel intensief.” De discountketen is voor ons land op zoek naar een senior manager online die e-commerceactiviteiten kan opzetten en uitrollen.

Lees op RetailWatching meer over maaltijdboxen en de wijze waarop AH met zijn box de strijd aanbindt met HelloFresh.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends