​Primark wel naar Zwolle, nog niet naar Tilburg

Primark moet nog een beslissing nemen over in welke Brabantse stad of steden een winkel geopend wordt. Het is zelfs nog onduidelijk of er überhaupt een vestiging in de provincie geopend wordt. Dat laat een woordvoerder van de Ierse kledingdiscounter weten tegenover de digitale krant Tilburgers.nl.

De beoogde vestiging in Tilburg maakte vorige maand nog onderdeel uit van een kort geding. Destijds werd de gemeente vrijgesproken van ongeoorloofde staatssteun aan bouwbedrijf VolkerWessels bij de herontwikkeling van het voormalig stadskantoor 3 tot winkelruimte. Die locatie zou zijn toegewezen aan Primark, maar in de rechtszaak ging het alleen over een internationale retailer.

Hoewel het bouwbedrijf stelde dat er slechts puntjes op de i gezet moesten worden om de komst van Primark af te ronden, moet het hoofdkantoor in Dublin volgens de woordvoerder nog een knoop doorhakken over uitbreiding naar Noord-Brabant. Wanneer daar duidelijkheid over komt, is nog niet duidelijk.

De komst van Primark naar Zwolle is al wel definitief. De kledingketen bevestigt tegenover De Stentor dat er in 2017 een winkel geopend wordt.

Het CDA in Zwolle vreesde dat Primark tegen het reguliere patroon van de Zwolse koopzondagen in zou gaan, maar die angst is volgens de woordvoerder ongegrond. “We moeten nog overleg voeren met de gemeente Zwolle, maar Primark respecteert altijd de lokale tradities en wetten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!