​Maaltijdbox Beebox naar landelijke dekking

De maaltijdboxen met biologische producten van Beebox zijn sinds deze week landelijk beschikbaar. De franchiseorganisatie is daarvoor een samenwerking aangegaan met distributeur Vers en Fijn.

Beebox verkoopt een biologische maaltijdbox met louter producten uit eigen land. Het initiatief wil consumenten naar eigen zeggen kennis laten maken met het aanbod van Nederlandse boeren. In supermarkten zouden meer dan de helft van de biologische producten uit het buitenland afkomstig zijn.

Beebox schermt verder met korte ketens, waardoor de versheid wordt verhoogd en het aantal ‘voedselkilometers’ met negentig procent wordt gereduceerd ten opzichte van het gemiddelde supermarktproduct. Daardoor liggen de prijzen volgens Beebox vijf procent onder die van supermarkten.

Beebox werkt op dit moment met 27 lokale franchisers, die stuk voor stuk verantwoordelijk zijn voor een regio met zo’n 200 tot 250 duizend inwoners. De meeste abonnees bevinden zich momenteel in de Randstad, schrijft AGF.nl.

“Het is ons doel om tweede te worden in de markt voor versboxen”, vertelde mede-oprichter Jack Snoeken. Momenteel is HelloFresh marktleider, maar zag Albert Heijn zich onlangs mengen in de strijd met een eigen maaltijdbox. Jumbo komt eveneens met een eigen variant.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!