​Hoogvliet komt met tweede Versmarkt

Hoogvliet opent over een maand in Zaltbommel zijn tweede Versmarkt. De supermarktketen is momenteel bezig met de inrichting van het pand, zo laat de retailer weten op zijn Facebookpagina.

Hoogvliet verkoopt in zijn Versmarkt-concept nagenoeg alleen versproducten. Daarnaast is een beperkt aanbod kw-producten verkrijgbaar die ten dienste staan van een maaltijd, zoals olijfolie of muesli.

De eerste Versmarkt opende vorig jaar zijn deuren in Hendrik-Ido-Ambacht. De keten liet destijds weten op korte termijn zijn tweede en derde vestiging bekend te maken. Mogelijke locaties zijn volgens Levensmiddelenkrant Waddinxveen en Den Haag, waar Hoogvliet al twee locaties in bezit heeft.

Naast Hoogvliet beschikt Jumbo over zogenoemde Foodmarkten waar de aanschaf van foodproducten een beleving moet worden, opende Albert Heijn een verswinkel in Eindhoven en introduceerde DekaMarkt de 'World of Food'-formule. Ook horecafamilie Van der Valk opende eerder dit jaar een versmarkt. Door de opkomst van dergelijke concepten zullen traditionele supermarkten onder druk komen, stelde directeur Jan-Willem Grievink van het FoodService Instituut eerder. Binnen vijf tot tien jaar wordt de foodmarkt gedomineerd door spelers die focussen op verse en authentieke producten, aldus Grievink. “Supermarkten moeten meer aandacht steken in hun versassortiment en producten opnemen waarmee ze zich kunnen onderscheiden. Daar liggen nog mogelijkheden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!