Nieuwe budgetsuper op komst

De te openen C&B-store in Alkmaar gaat boodschappen voor dumpprijzen verkopen. De supermarkt opent zaterdag zijn deuren en wordt naar eigen zeggen de goedkoopste supermarkt van Alkmaar en omstreken.

De afkorting staat voor cheap en budget. De initiatiefnemers van het concept kopen laaggeprijsde artikelen op met een naderende t-h-t-datum. "Als een leverancier de spullen niet meer kwijt kan bij Albert Heijn, weten ze dat ze bij ons kunnen aankloppen. Alles is dan nog steeds van goede kwaliteit, alleen nog maar drie maanden houdbaar in plaats van zes'', zegt medeoprichter Richard Stet tegen Noordhollands Dagblad.

C&B-store schaart zich met zijn initiatief in de rij van dumpsupers als Gekke Gerrit en Budget Food. Doordat traditionele supers qua prijsstelling naar elkaar toe bewegen ontstaat aan de onderkant van het supermarktlandschap ruimte voor dumpsupers, aldus Rabobank-analist Patrick Roquas eerder. Supermarkten die aan de bovenkant van de markt zaten, zijn naar de onderkant opgeschoven, terwijl de traditionele harddiscounters juist een kwaliteitsslag hebben gemaakt.

RetailTrends