​Verpakkingsvrije winkel Bag&Buy bijna open

Bag&Buy opent 4 september de deuren van zijn eerste verpakkingsvrije winkel. Het filiaal gaat om negen uur open in de Utrechtse Twijnstraat, meldt Bag&Buy op zijn webpagina.

Bag&Buy startte vorig jaar een crowdfundingsactie om deze zomer de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland te openen. Opgeweckt Noord eiste die primeur in mei echter al op met een winkel vol producten die zonder verpakking worden aangeboden.

Wim van Dijk, bedenker van Bag&Buy, haalde de benodigde 75 duizend euro in november op en legde zelf vijftigduizend euro in. De teller van de crowdfundingsactie stokte uiteindelijk pas bij ruim 92 duizend euro. Een peiling onder zijn investeerders wees vervolgens uit dat zij het eerste filiaal het liefst in Utrecht zagen.

De verpakkingsloze winkel mikt op een doelgroep die in Duitsland al zo’n kwart van de consumenten beslaat, zei Van Dijk eerder dit jaar in RetailTrends. “Het idee dat bewust eten alleen bij een selecte groep ‘geitenwollensokken’ hoort, is allang achterhaald. We worden geen elitewinkel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!