'Franchisenemers staan achter nieuwe code'

Het Vakcentrum heeft een groot aantal positieve reacties gehad van franchisenemers op de Nederlandse Franchise Code (NFC). “Het is tijd om het net op te halen, een punt te zetten achter de discussie en de NFC zo snel mogelijk definitief in te voeren”, aldus voorzitter Harrie ten Have van de brancheorganisatie van de zelfstandige levensmiddelendetaillist.

De totstandkoming van regels die de franchiserelatie verbeteren staat bij het Vakcentrum hoog op de agenda. De NFC is volgens Ten Have de basis voor een gezonde toekomst voor franchising in ons land. “Daarom strijden wij voor een snelle realisatie en wettelijke invoering.” Dat laatste is volgens de voorzitter nodig om free ridership te voorkomen.

Het Vakcentrum kreeg in totaal meer dan 150 reacties, waaronder ook van brancheorganisaties, franchisenemersverenigingen en enkele franchisegevers. Die laatste groep heeft onder meer nog bezwaren bij het gebruik van consumentendata door franchisenemers en het onder de franchiseformule brengen van e-commerce. Franchisegevers zien het dwingende karakter van de NFC volgens het Vakcentrum als belemmering.

De consultatieversie van de franchisecode werd twee maanden terug gepresenteerd. Na 3 september gaat de schrijfcommissie werken aan een definitieve NFC en wordt het implementatietraject gestart. Deze presentatie is waarschijnlijk in het najaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!