Thuisbezorgd.nl zit 'continu in geldnood'

Thuisbezorgd.nl schiet na vijftien jaar nog elk jaar een paar miljoen in het rood. De etenbestelsite verwacht pas over twee jaar winst te maken. Dat zegt oprichter Jitse Groen in Het Financieele Dagblad.

Thuisbezorgd.nl stuurt onder de naam Takeaway.com een paar miljoen bestellingen per maand naar 35 duizend restaurants in tien landen. De website heeft in ons land en in België bijna een monopoliepositie, maar zit volgens Groen alsnog eigenlijk continu in geldnood. “We kunnen nu ook wel winst maken, maar dan groeien we niet meer zo snel.”

De etenbestelsite probeert momenteel de Duitse markt te veroveren door daar ‘heel veel geld’ in te investeren. Daar zal het volgens de oprichter ook nog wel even duren voordat er zwarte cijfers worden geschreven. Hij heeft er niet voor gekozen om ‘een dikke dijk’ om zijn positie in Nederland en België, om buitenlandse spelers buiten de deur te houden. “Dat is comfortabel, maar wij zijn ondernemers. Die willen altijd meer.”

Daarnaast merkt Groen dat bestellende klanten nauwelijks nog overstappen, waarschijnlijk omdat ze vrezen dat een andere site niet goed werkt. “Het is net onkruid, je krijgt het nauwelijks weg.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!