Blokker-directeur is vertrokken

Directievoorzitter Jack Peters van winkelketen Blokker is opgestapt. Dat bevestigt Blokker Holding naar aanleiding van berichtgeving van RetailNews.

Peters heeft het concern verlaten 'na een verschil van inzicht' tussen hem en de concerndirectie van Blokker Holding. Interim-ceo Theo de Kool neemt zijn functie voorlopig waar tot er een definitieve opvolger is benoemd.

Blokker Holding moet ook op zoek naar een nieuwe directeur voor Maxitoys. Tony Mettens verlaat per 1 september de Belgische speelgoedketen, laat een woordvoerder van Blokker Holding verder weten in reactie op de eerdere berichtgeving van RetailNews. "Mettens heeft besloten zijn loopbaan buiten de organisatie voort te zetten", aldus de woordvoerder. Zijn opvolger is Alain Hellebaut, die sinds juni 2010 directeur verkoop is bij Maxitoys.

Peters was sinds 2009 directievoorzitter van de huishoudketen en binnengehaald door Jaap Blokker. De timing van zijn vertrek is volgens insiders opvallend, omdat Blokker de omzet van zijn Nederlandse winkels boven budget heeft zien stijgen. Dat zou onder meer te danken zijn aan reclamecampagnes op televisie, die onderdeel uitmaken van een driejarig plan waarmee het concern het zware tij wil keren. Peters zou het concern vorige week al hebben verlaten.

Het afscheid van Peters komt vrijwel tegelijk met het aanstaande vertrek van algemeen directeur Tony Mettens die speelgoedketen Maxitoys in België aanstuurt. De Belg zou volgens insiders opstappen omdat hij zich niet kan vinden in de nieuwe lijn die onder het bewind van De Kool is ingezet. “De Kool stuurt alleen op financiën en niet op commercie”, aldus de bronnen. Blokker Holding doet geen uitspraken over de reden van zijn vertrek.

Met het vertrek van Peters en Mettens en het eerdere afscheid van bestuursvoorzitter Roland Palmer is er naar verluidt weinig commerciële kracht over in de top van Blokker Holding. In de huidige raad van bestuur zijn met Theo de Kool en Jeroen Visser nog twee financieel georiënteerde personen. Het draagvlak binnen de organisatie voor De Kool zou nog gering zijn.

De zoektocht naar een nieuwe ceo voor Blokker Holding is volgens bronnen dicht bij de raad van commissarissen in volle gang. Deze positie is sinds afgelopen juni vacant. De urgentie is groot, terwijl het proces niet eenvoudig is vanwege de uitdagingen waar het concern voor staat. Daarbij wordt onder meer gewezen naar de financiële resultaten. Blokker Holding zag zijn bedrijfsresultaat in het afgelopen boekjaar halveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!