Shopper stelt fashionprint samen op basis van emotie

Webwinkel Abstract_ geeft online shoppers de mogelijkheid om hun emoties te uiten in een textielpatroon. Dit patroon kunnen zij vervolgens gebruiken op verschillende kledingstukken.

Wanneer bezoekers de webwinkel binnengaan vraagt deze hen toestemming om hun webcam in te schakelen. Deze analyseert hun gezichtsuitdrukking middels gezichtsherkenningssoftware. Hierna schrijven de bezoekers een korte boodschap of een aantal woorden in een tekstvak. De software achter de website converteert deze woorden, de manier van typen en de gezichtsuitdrukking vervolgens tot een patroon. Dit patroon wordt door de designers van Abstract_ omgezet tot een visueel ontwerp.

Tot slot kiezen de bezoekers welk kledingstuk zij willen voorzien van het ontwerp, de gewenste maat en de kleuren die zij willen gebruiken. Ook de grootte van het ontwerp en de plek die het inneemt op het kledingstuk is nog aan te passen. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, kunnen zij het kledingstuk bestellen, waarna het team het item met de hand maakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends