​Vente-Exclusive in handen van Franse concurrent

Het van oorsprong Belgische Vente-Exlusive.com is overgenomen door branchegenoot Vente-privee. De Franse webwinkel neemt voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang in de concurrerende flash sale-site. De overige 49,9 procent blijft in handen van de Belgische aandeelhouders.

De overname komt volgens de twee online spelers neer op een ‘strategische samenwerking’. Vente-Exlusive.com, naar eigen zeggen marktleider in online flashverkopen in Nederland en België, denkt zijn leden nu nog meer merken aan te kunnen bieden.

Vente-privee wil op zijn beurt via de overname verder uitbreiden in Noord-Europa. De Fransen zijn momenteel goed voor een jaaromzet van circa een miljard euro, waar Vente-Exclusive voor negentig miljoen euro verkoopt.

Vente-Exclusive werd vorig jaar uitgeroepen tot beste webshop van België en tot logistieke webshop van het jaar in Nederland. De webshop verkoopt artikelen uit de overstock van A-merken met kortingen die kunnen oplopen tot zeventig procent, maar wel pas na zijn leden hun bestelling hebben geplaatst. Eerder dit jaar vertelde marketingdirecteur Tobias Tousseyn in EtailTrends hoe het is om te werken zonder voorraden. “Hoe minder risico, hoe lager onze kosten en hoe lager de prijzen die we kunnen aanbieden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!