'Bilder & De Clercq vraagt faillissement aan'

Het Amsterdamse foodconcept Bilder & De Clercq heeft woensdag zijn enige overgebleven winkel gesloten. Vrijdag is in overleg met geldschieters besloten de bedrijfsactiviteiten te staken en faillissement aan te vragen, meldt out-of-homeplatform FoodClicks.

Bilder & De Clercq nam in mei al afscheid van zijn tweede vestiging in Amsterdam, omdat succes uitbleef. De retailer liet destijds weten vooral in te gaan zetten op bestellen en bezorgen via de website en app en zijn interactieve boodschappenmuur, die de kantorenmarkt moest bedienen. Daarnaast werkte Bilder & De Clercq met Plus aan een vervolg op een pilot met een maaltijdmeubel in filialen van de supermarktketen.

Bilder & De Clercq is niet bereikbaar voor commentaar, waardoor het nog onduidelijk is hoe de toekomst er voor het bedrijf uitziet.

De foodretailer viel zowel nationaal als internationaal in de prijzen met zijn concept voor maaltijdoplossingen. Doordat klanten de juiste hoeveelheid meekrijgen beperkte Bilder & De Clercq tevens de verspilling van voedsel. De ingrediënten voor de veertien maaltijden van het foodconcept kwamen verder zoveel mogelijk uit de buurt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!