​Vitaminstore wil naar zestig DA-winkels

Nu het juridische getouwtrek tussen DA en zijn ondernemers is afgerond, kan Vitaminstore zijn shop-in-shopconcept verder uitrollen. “Eind dit jaar willen we circa zestig shop-in-shops hebben”, zegt algemeen directeur Koert Otten tegen RetailNews.

De gezondheidsketen telt nu veertig shop-in-shops. Hoewel de uitrol niet helemaal heeft stilgestaan, was het ‘natuurlijk wel even afwachten hoe de procedure verliep’. De coöperatie spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen DA RetailGroep om de uitrol van een nieuwe winkelformule te voorkomen. Deze zomer begroeven de partijen de strijdbijl.

Inmiddels voert hij gesprekken met nog een winkelketen voor een vergelijkbare samenwerking. Welke dat is, wil Otten niet kwijt. “Het zijn nog oriënterende gesprekken. Er kan van alles gebeuren.” Hij wijst op eerdere gesprekken met NS Retail, die uiteindelijk op niets uitliepen. “We moeten ook niet denken dat we in elke stad rijk kunnen worden.”

Op RetailWatching gaat Koert Otten verder in op de ontwikkeling van Vitaminstore tot een keten met landelijke dekking. Over een maand opent de gezondsheidsretailer zijn dertigste vestiging, terwijl er ook gezocht wordt naar storemanagers voor Den Haag en Breda. Ook Groningen, Maastricht en Rotterdam staan hoog op het lijstje.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!