​Bilder & De Clercq probeert nog verder te gaan

De geldschieters van Bilder & De Clercq hebben afgelopen weekend laten weten er geen vertrouwen meer in te hebben. Dat laat mede-oprichter Rogier Leopold weten tegenover Het Parool.

Bilder & De Clercq werkte zich met de in mei gesloten tweede vestiging in de schulden en wist daar niet meer uit te komen. "We dachten dat we er net op tijd uit waren, maar dat blijkt niet het geval", zegt mede-oprichter Diederik van Gelder tegenover Sprout.

De retailer heeft in tegenstelling tot eerdere berichten van FoodClicks nog niet besloten om faillissement aan te vragen. De ondernemers proberen nog verder te gaan, al is het onduidelijk of dat gaat lukken. Bilder & De Clercq bekijkt volgens Van Gelder alle mogelijkheden voor een doorstart en is daarvoor met een overnamekandidaat in gesprek. "Maar we hebben niet veel tijd."

Leopold noemt het sluiten van de winkel ‘verschrikkelijk jammer’ en stelt dat het concept goed is. De sluiting kwam bovendien uit de lucht vallen. “Vorige week werd nog een Bilder & De Clercq Wall gelanceerd op Schiphol”, geeft Leopold aan.

De Bilder & De Clercq Wall is een interactieve boodschappenmuur, die de kantorenmarkt moest bedienen. Het Amsterdamse concept zette verder in op bestellen en bezorgen via de website en app en werkte met Plus aan een vervolg op een pilot met een maaltijdmeubel in filialen van de supermarktketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!