​ING gaat geld vragen voor mobiel betalen

Klanten van ING die straks contactloos willen betalen met hun mobiele telefoon moeten daar vijftig cent per maand voor betalen. De bank ziet het namelijk als een extra betaalmiddel en wil dat dat alleen betaald wordt door mensen die er gebruik van maken. Alleen studenten hoeven niets te betalen, meldt NU.nl.

ING lanceerde donderdag de app Mobiel Betalen, die de nieuwe betaalmethode mogelijk maakt. De app wordt eerst getest door vijfduizend klanten en dat zal naar verwachting tot eind 2015 duren. Na de test is het de bedoeling om de app toegankelijk te maken voor meer klanten, die de eerste zes maanden nog niets hoeven te betalen.

De app wordt alleen ontwikkeld voor Android-telefoons, omdat de bank de ontwikkelingen rond Apple Pay afwacht. Klanten hoeven net als bij contactloos betalen met hun pinpas alleen hun telefoon langs een betaalapparaat te houden om af te rekenen. Bij betalingen tot 25 euro is geen pincode nodig.

Rabobank laat klanten al langer mobiel betalen via de nfc-chip van hun smartphone. De applicatie Rabo Wallet is kosteloos te gebruiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!