​Boon stapt via overname in online boodschappenmarkt

Boon Beheer Groep heeft het aandelenpakket van Bidvest Deli XL in Vers Centrum Nederland (VCN) overgenomen. Het moederconcern van de supermarktketens Boon’s Markt en MCD beschikt door de overname over een meerderheidsbelang in het concept. De partijen hebben geen financiële details bekendgemaakt.

VCN is een online supermarkt voor de zorg. Het concept ontstond een jaar geleden uit een samenwerking tussen Bidinvest Deli XL en Zorgboodschap. VCN omvat met Thuisboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje nog drie foodconcepten die zich richten op de zorgmarkt.

Met het aandeelhouderschap van Boon Beheer Groep kan VCN zich naar eigen zeggen verder ontwikkelen in de veranderende zorgmarkt. “VCN zal daarop blijven innoveren met nieuwe concepten op het snijvlak van retail, foodservice en e-commerce”, aldus commercieel directeur Juul Vredenbregt.

Met de overname van de aandelen zet Boon Beheer Groep zijn eerste stappen op het gebied van e-commerce. Voor een kleinschalige onderneming als Boon zijn de investeringen in logistiek en IT voor online veel te hoog, zei commercieel directeur Willem Boon eerder in RetailTrends. Het Superunie-lid liet daarnaast weten mogelijkheden te zien voor het ontplooien van online activiteiten via samenwerking met andere leden van de inkooporganisatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!