Kledingketen verzendt via RFID vanuit de winkel

Moods of Norway verwerkt tegenwoordig 25 procent van alle online bestellingen vanuit zijn winkels. De modeketen doet dit met de !D Cloud-voorraadverwerkingsoplossing van voorraadbeheerspecialist Nedap.

De keten heeft een voorraadnauwkeurigheid gerealiseerd van meer dan 98 procent, stelt supplychainmanager Hans Petter Hübert. “We weten nu waar elk artikel zich bevindt, wat er nog op voorraad is en wat niet”, aldus Hübert. “Hierdoor kunnen we een steeds groter deel van onze online bestellingen rechtstreeks vanuit onze winkels verwerken."

Medewerkers in de winkels van Moods of Norway maken de winkelinventaris wekelijks op. Dit doen zij met de RFID-handheldreader van Nedap. De verzamelde gegevens worden via wifi verzonden naar de cloud omgeving van de keten. Vervolgens vertaalt !D Cloud de voorraadinformatie naar een lijst waarin de verschillen tussen de gegevens uit het ERP-systeem en de RFID-telling worden gemarkeerd. De toepassing kan ook een overzicht geven van alle artikelen die beschikbaar zijn in het magazijn, maar niet in de schappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!