Ahold is voor Delhaize nog altijd een rivaal

Ahold en Delhaize zijn ondanks de naderende fusie nog steeds concurrenten. “Zolang de deal niet rond is, zijn wij concurrenten van Albert Heijn, punt uit”, zegt bestuursvoorzitter Denis Knoops van Delhaize België en Luxemburg in de Volkskrant.

Knoops vermoedt dat er op groepsniveau wordt nagedacht over mogelijke samenwerkingen, maar daar is hij niet bij betrokken. “Het is wel mogelijk dat er producten van Albert Heijn bij ons belanden, als die ons gamma aanvullen.”

Delhaize focust op het heroveren van het marktleiderschap in België, aldus Knoops. Na een reorganisatie en stakingen zag de supermarktketen zijn marktaandeel en omzet teruglopen. Dankzij ‘een heel goede zomer’ is Delhaize volgens hem op de weg terug. “Toegegeven, we hebben nog niet honderd procent van onze vroegere klanten terug, maar we zijn er dicht bij.”

De keten gaat zich daarnaast meer richten op gezinnen met kinderen en het verbreden van zijn personeelsbestand. Knoops is naar eigen zeggen jaloers op het personeelsbestand van AH. “Hun werknemers zijn een goede weerspiegeling van de mensen die in de buurt van hun winkels wonen. Dat is iets waar wij ook meer aandacht aan gaan geven.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!