​HEMA vervangt Heesen door twee directeuren

De naar Blokker vertrokken Rob Heesen wordt bij HEMA opgevolgd door twee nieuwe directeuren. Het concern heeft namelijk besloten om zijn functie director buying & merchandising op te splitsen, zo is donderdag bekendgemaakt.

Heesen is donderdag officieel begonnen als algemeen directeur van winkelketen Blokker. Trevor Perren heeft zijn taken voor de kledingtak van HEMA overgenomen. Hij vervulde eerder een soortgelijke rol bij het Australische Woolworths, waar de huidige HEMA-ceo Tjeerd Jegen voorheen ook werkzaam was.

HEMA laat weten nog op zoek te zijn naar een director buying & merchandising voor de afdeling huishouden en persoonlijke verzorging.

Met de nieuwe aanstelling heeft de Nederlandse retailer in kort tijdsbestek zijn hele directie vervangen. HEMA nam het afgelopen anderhalf jaar afscheid van zijn ceo, inkoop-, verkoop-, marketing-, financieel en logistiek directeur. Alleen die laatste positie maakt geen onderdeel meer uit van de directie en valt nu onder de verantwoordelijkheid van cfo Tim Isaacs.

Ook in de raad van commissarissen heeft een wisseling plaatsgevonden. Mary Minnick is in juli gestopt en opgevolgd door James Cocker. Cocker is evenals Minnick partner bij Lion Capital, eigenaar van HEMA.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!