​DUKA denkt aan tiental winkels in Nederland

Het Zweedse keukenaccessoiremerk DUKA opent volgende week zijn eerste eigen winkel in ons land. De vestiging in winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is al een paar dagen ‘soft’ geopend. Dat zegt Rogier Uivel, directeur van House Your Brands en verantwoordelijk voor de expansie van DUKA, tegen RetailNews.

DUKA werd opgericht in Zweden, maar is in handen van Poolse investeerders. Dat verklaart ook waarom de keten in Polen met inmiddels 48 eigen vestigingen actief is. In Zweden werkt het merk vooral met franchisers en shop-in-shops, vertelt Uivel. “De ambitie is het concept nu verder uit te rollen over West-Europa.”

Uivel kwam als directeur van Rivièra Maison in aanraking met de Poolse eigenaar van DUKA. Hij gaat het concept nu in Hoofddorp testen, om in december het net op te halen en met een ‘rollout plan’ te komen. “Bij een positieve evaluatie denken we aan minimaal tien eigen winkels en willen we het netwerk verder uitbouwen via franchisepartners.” Ook shop-in-shops bij V&D staan op de wensenlijst van DUKA. “We opereren daarmee met een model dat vergelijkbaar is met dat van Rituals.”

De reden om in ons land met de uitrol te starten is volgens Uivel ‘de toenemende aandacht voor koken en alles wat er bij komt kijken’. “Nederland staat wereldwijd gastronomisch op de kaart en kookprogramma’s op tv zijn populair.” In Hoofddorp heeft DUKA een locatie gekozen die vergelijkbaar is met de werkwijze in Polen: in een winkelcentrum. “Vier Meren trekt acht miljoen bezoekers per jaar, dus dat is een goede benchmark voor volgende locaties. De eerste resultaten zijn in ieder geval positief.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!