​Tweede leven voor Bilder & De Clercq

Het Amsterdamse foodconcept Bilder & De Clercq maakt een doorstart. Twee aandeelhouders hebben de activa en bedrijfsactiviteiten overgenomen, meldt curator Paul van den Berg tegenover Levensmiddelenkrant.

Bilder & De Clercq werd vorige maand failliet verklaard, waarna vanuit meerdere partijen in de markt interesse was om een doorstart te realiseren. De nieuwe eigenaren, verenigd in startup-investeerder H2H Business Participations, zullen de enig overgebleven winkel in Amsterdam naar verwachting binnen een maand heropenen onder dezelfde naam.

Een groot deel van het personeel behoudt volgens de curator zijn baan. Ook Rogier Leopold, die het concept samen met Diederik van Gelder startte, blijft waarschijnlijk bij het concept betrokken.

Leopold noemde het sluiten van de winkel eerder al ‘verschrikkelijk jammer’, omdat het concept volgens hem goed is. De sluiting kwam bovendien uit de lucht vallen. Zo werd recent nog een Bilder & De Clercq Wall gelanceerd op Schiphol. Met die interactieve boodschappenmuur wilde Bilder & De Clercq de kantorenmarkt bedienen. Daarnaast zette het concept in op bestellen en bezorgen via de website en app en werd met Plus gewerkt aan een vervolg op een pilot met een maaltijdmeubel in filialen van de supermarktketen. Wat de plannen van de nieuwe eigenaren met deze activiteiten zijn, is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!