'Paradigit tast mis bij doorstart van BAS Group'

Computerwinkelketen Paradigit was geïnteresseerd in het doorstarten van delen van de failliete BAS Group. Bronnen in de markt melden echter dat er voor een andere partij is gekozen.

BAS Group is met de formules Dixons, iCentre en Mycom in dezelfde branche actief als Paradigit, dat eerder dit jaar aankondigde tien van zijn 22 vestigingen te sluiten. Paradigit wordt steeds meer een ‘webgeorganiseerd bedrijf’, laat eigenaar Arjen de Koning weten aan RetailNews. “Daarbij houden we voor bijna heel Nederland binnen dertig minuten echte winkels met voorraad en service beschikbaar.”

In dat kader blijven aanvullingen die de klantengroep of dienstverlening verbreden volgens De Koning welkom. Wat zijn intenties waren met de BAS Group zegt hij niet. “Het staat mij niet helemaal vrij om daarover te praten.”

Er komt naar verwachting op korte termijn meer duidelijkheid over een doorstart van het elektronicaconcern. “Natuurlijk wens ik de doorstarter wijsheid en succes met de keuzes die gemaakt moeten worden”, laat De Koning nog weten.

Eerder werd al bekend dat oprichter Steven Bakker niet terugkeert bij BAS Group. Grote leveranciers hadden hem daarvoor gevraagd, maar een terugkeer is volgens hem ‘niet de beste weg voorruit’. Bakker gaf daarbij al aan dat meerdere kopers in onderhandeling zijn over een doorstart van het concern.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends