​Bilder & De Clercq voor 'aanzienlijk bedrag' gekocht

De drie nieuwe eigenaren hebben een ‘aanzienlijk bedrag’ neergelegd voor de overname van het failliete Bilder & De Clercq. Dat zegt Robert van der Steur, managing partner van investeerder H2H Business Participations, tegenover Levensmiddelenkrant.

Van der Steur is samen met zakenpartner Randal Meijer en een derde aandeelhouder verantwoordelijk voor de doorstart. Hoeveel er voor de Amsterdamse maaltijdformule is betaald wil hij niet zeggen. Maar er wordt niet alleen betaald voor de activa, benadrukt hij. “Er moet nog veel geld bij voor allerlei andere zaken.”

H2H Business Participations richt zich gewoonlijk op startups en is volgens Van der Steur niet gewend zulke bedragen neer te leggen. Hij gelooft echter in het concept, waarbij klanten uit recepten kunnen kiezen met de juiste hoeveelheid ingrediënten.

Bilder & De Clercq gaat na de doorstart met minder leveranciers werken, vertelt hij verder. Het assortiment wordt niet kleiner, maar de retailer wil meer afnemen van een kleinere groep leveranciers. “Zo kunnen we onze inkoopkracht vergroten en onze partners meer laten meedenken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!