Casper Meijer nieuwe ceo Blokker Holding

Casper Meijer volgt Theo de Kool op als ceo van Blokker Holding. Meijer treedt 19 oktober al aan als lid van de raad van bestuur en de concerndirectie en volgt De Kool per 1 januari 2016 op.

Meijer was in zijn meest recente functie group trading director bij Morrisons, de vierde foodretailer van Groot-Brittannië. Daarvoor werkte hij onder meer bij Ahold. Zo bekleedde hij tussen 2002 en 2013 verschillende internationale directiefuncties binnen Ahold in Nederland en de Verenigde Staten, onder meer als executive vicepresident merchandising bij Giant Carlisle en Albert Heijn.

Meijer en cfo Jeroen Visser vormen per 1 januari de raad van bestuur van Blokker Holding. De concerndirectie bestaat dan naast Meijer en Visser uit de concerndirecteuren Agnes Schrijver (human resources), Antoine Brouwer (Nextail) en Steven van Nieuwenhuijzen (speelgoed).

De Kool was sinds afgelopen zomer interim-ceo van het concern. Hij vervulde die functie nadat Roland Palmer was vertrokken na een verschil van inzicht met de concerndirectie. De raad van commissarissen van Blokker Holding wilde van De Kool af vanwege het gebrek aan draagvlak voor zijn strategie, aldus bronnen uit de markt tegen RetailNews. Blokker Holding herkent zich daar niet in, laat een woordvoerder weten.

Meijer staat voor de complexe taak om de financiële resultaten van het kwakkelende concern te verbeteren. Blokker Holding sloot zijn vorige boekjaar af met een verlies van twintig miljoen euro. Het detailhandelsconcern belandde daarmee voor het eerst in zijn geschiedenis in de rode cijfers.

De mate waarin de nieuwe Blokker-ceo de organisatie er echter bovenop kan helpen, hangt nauw samen met de ruimte die de rvc hem biedt, aldus de bronnen. Een grote uitdaging ligt in de transformatie naar een eigentijdse, omnichannel organisatie. “En dat terwijl de voorzitter van de rvc is de pensioensgerechtigde leeftijd al is gepasseerd. Dat geeft te denken over de mate waarin de ceo het concern uiteindelijk kan vernieuwen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!