​Haarlem test gewijzigde openingstijden

Haarlem schrapt de koopavond en houdt winkels in plaats daarvan een uur langer open. Vanaf 5 november mogen winkels in het stadscentrum op donderdag, vrijdag en zaterdag open blijven tot zeven uur ’s avonds.

Met deze zogenoemde 3x7-regeling willen de Centrum Management Groep en winkeliers naar eigen zeggen inspelen op de behoefte van consumenten. ‘De consument wordt steeds beweeglijker, hecht meer aan beleving en waardeert winkelsteden die maatwerk bieden’, aldus de initiatiefnemers. Met de gewijzigde openingstijden sluit de detailhandel volgens hen daarnaast beter aan op de horeca, waardoor de branches elkaar kunnen versterken.

Hoewel winkeliers zelf bepalen of ze willen deelnemen aan de pilot, benadrukken de initiatiefnemers het belang van een eenduidigheid in beleid. Daarmee wordt onduidelijkheid richting de consument voorkomen, terwijl consensus onder de winkeliers bijdraagt aan een sterker retailklimaat in de stad, aldus de Centrum Management Groep. Het proefproject wordt na zes maanden geëvalueerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!