​Utrecht vereenvoudigt openingstijden

Winkels in Utrecht mogen voortaan elke dag tot tien uur ’s avonds openblijven. Dat geldt ook voor zon- en feestdagen, waar ondernemers voorheen een ontheffing voor moesten aanvragen.

Het college van Utrecht wil de regels over de winkeltijden eenvoudiger en duidelijker met de vernieuwde ‘Winkeltijdenverordening Utrecht 2015’. Er ontstaat volgens wethouder Jeroen Kreijkamp van Economische Zaken ‘meer ruimte voor ondernemers en aandacht voor leefbaarheid’.

Winkels hoeven alleen nog een speciale ontheffing aan te vragen als ze na tien uur ’s avonds open willen zijn. In dat geval worden leefbaarheid en veiligheid voor de buurt en omwonenden extra getoetst. Daarvoor zijn in de nieuwe verordening duidelijke criteria en weigeringsgronden opgenomen, terwijl de ontheffing ook sneller ingetrokken kan worden.

Voorheen was de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg de enige supermarkt die nog na tien uur geopend was, stelt Steven Menke van de politieke partij Student & Starter tegenover DUIC. Mensen kwamen vanuit de hele stad om er hun boodschappen te doen, stelt hij. “De grote hoeveelheid mensen die Albert Heijn aantrok, gaf al blijk van de grote behoefte in Utrecht voor langere openingstijden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!