'Macintosh krijgt ook geen hoofdprijs voor Kwantum'

Macintosh Retail Group heeft een handvol biedingen binnen op Kwantum, maar geen één boven de 35 miljoen euro. Dat melden betrokkenen aan De Financiële Telegraaf. De woonwinkelketen staat voor vijftig miljoen euro in de boeken.

Investeringsmaatschappij Nimbus is volgens de krant nog in gesprek over een overname, terwijl V&D-eigenaar Sun Capital binnen drie dagen afzag van Kwantum. Deze week is er een nieuwe geïnteresseerde partij bijgekomen, bovenop de handvol biedingen die eind september al binnen waren gekomen. In november of december moet het tot een definitieve deal komen.

Vorige week werd al bekend dat Macintosh tegenvallende biedingen van naar verluidt 27 miljoen euro heeft ontvangen op zijn schoenenwinkels in Groot-Brittannië. Macintosh denkt een verlies in de boeken te moeten nemen van veertig tot vijftig miljoen euro.

De opbrengst wordt gebruikt om de schuld af te lossen, die momenteel zeventig miljoen euro bedraagt. Alles aflossen gaat naar verwachting van analisten echter niet lukken. “Het is niet onwaarschijnlijk dat de Benelux-winkels dan met een irreëel hoge schuld overblijven die ze niet kunnen dragen”, aldus een bankier.

De huisbanken hebben het concern inmiddels onder curatele geplaatst. Daarnaast ging Macintosh hard onderuit op de beurs. Het aandeel sloot donderdag op 0,98 euro, waar een week terug nog 2,25 euro werd betaald. Het totale concern is nu nog zo’n 27 miljoen euro waard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!