'Conflict tussen Macintosh-directie en Kwantum'

Het management van Kwantum wil de eigen kasvoorraad gebruiken om grotere voorraden aan te leggen. Moederbedrijf Macintosh Retail Group voelt daar echter niets voor, met een conflict tussen de concerndirectie en het management tot gevolg. Dat schrijft De Financiële Telegraaf.

De gemiddelde voorraad is volgens oprichter Joop Steenbergen in een jaar tijd gedaald van vierhonderdduizend naar 250 duizend euro. “Dat is veel te weinig. Er wordt tegenwoordig te vaak ‘nee’ verkocht.” Bovendien is de personeelsbezetting op het hoofdkantoor en magazijn te groot en in de winkels te klein, stelt hij.

Kwantum staat sinds dit jaar in de etalage en Steenbergen wil de keten graag terugkopen. De woonwinkelketen staat voor vijftig miljoen euro in de boeken, maar hij weigert meer te betalen dan dertig miljoen euro. Ook omdat er nog zo’n acht miljoen nodig is om de winkels te vernieuwen. De puien van de Kwantum-winkels spreken volgens hem boekdelen. “Die zien eruit als een afgebrand dorp.”

Steenbergen wordt door Macintosh niet als serieuze overnamekandidaat beschouwd. Zo sprak hij naar eigen zeggen met verschillende investeerders en banken, maar mocht hij nooit mee naar de onderhandelingstafel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!