'September was topmaand voor modesector'

Nederlandse modewinkels hebben vorige maand 17,6 procent meer verkocht dan een jaar eerder. September was een topmaand voor de sector, die de omzet in de volle breedte zag plussen. Dat concludeert brancheorganisatie INretail uit de GfK Fashionscan.

Met de groei in september werd het omzetverlies van 15,7 procent in augustus ruimschoots gecompenseerd. De omzet nam in het derde kwartaal met 1,8 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Daardoor liep de achterstand op de eerste negen maanden van vorig jaar terug van 2,4 naar 1,1 procent.

Oktober verloopt ook positief, stelt branchespecialist Edwin Belt. De omzet groeide vorige week bijvoorbeeld gemiddeld met 12,1 procent. Hoewel volgens hem nog moet blijken of de modesector dit jaar de minnen achter zich kan laten, voorspelt hij in een inhaalslag in het laatste kwartaal. “Consumenten tonen weer kooplust en de collecties vallen in de smaak.”

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends