​Ook Walmart ziet brood in drones

Walmart heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit toestemming gevraagd om de inzet van drones te testen. De grootste retailer ter wereld heeft de onbemande vliegtuigen al enkele maanden zelf uitgeprobeerd, maar wil ze nu ook buitenshuis inzetten. Dat meldt persbureau Reuters.

Walmart ziet onder meer kansen in drones voor thuisbezorging en het ophalen van pakketten vanaf de stoep. Daarmee volgt de winkelketen het voorbeeld van Amazon, dat al enige tijd werkt aan zijn eigen dronedienst Prime Air. Walmart wil voor zijn eigen test gebruikmaken van drones van de Chinese fabrikant DJI.

De Amerikaanse retailgigant ziet veel potentie in de onbemande vliegtuigen, laat een woordvoerder weten. “Er is een Walmart binnen vijf mijl van zeventig procent van de Amerikaanse bevolking. Dat zorgt voor een aantal unieke en interessante mogelijkheden voor het bedienen van klanten met drones.”

De verwachting is dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA binnenkort met nieuwe richtlijnen komt rond het commerciële gebruik van drones. Momenteel is dat illegaal, maar kunnen bedrijven zich aanmelden voor een uitzondering. Of Walmart zijn drones buitenshuis mag testen wordt waarschijnlijk binnen 120 dagen duidelijk. De FAA heeft die termijn doorgaans nodig voor zijn beoordeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!