Flinders breidt zijn bezorgmogelijkheden in Nederland en België vanaf deze week uit. De woonretailer bezorgt via PostNL voortaan onder meer op zondag.

De etailer wil met de uitbreiding van zijn logistiek inspelen op de groeiende eisen van woonconsumenten, aldus coo Oscar Diele. “De consument wil weten wanneer een pakket bezorgd gaat worden en zelf een afleverdag of –moment kiezen.”

Flinders bezorgt bestellingen daarom voortaan op elke dag van de week en in de avond. Shoppers kunnen daarbij een tijdvak selecteren voor het moment dat het beste uitkomt. Klanten kunnen daarnaast voor de bezorging van een tafel of bank zogenoemde tweemanslevering selecteren, waarbij de producten gelijk worden opgebouwd.

Flinders heeft naar eigen zeggen anderhalf jaar geïnvesteerd in software om de logistieke opschaling mogelijk te maken. Vanwege de verschillende producten in het assortiment is het ‘enorm complex’ om voor elk artikel dag- en tijdvaklevering aan te bieden, zegt Diele. Naast PostNL werkt de woonretailer daarom met nog meer vervoerders.