​Lowe’s laat astronauten 3D-printen

Astronauten kunnen volgend jaar in de ruimte driedimensionaal gereedschap van Lowe’s printen. De doe-het-zelfketen claimt daarmee de eerste commerciële partij te zijn met een 3D-printer in het heelal.

Astronauten die een 3D-printer aan boord van hun ruimteschip hebben, houden ruimte over omdat ze gereedschap pas hoeven te printen als dat nodig is. Daarvoor nemen ze contact op met het team op de grond, dat het ontwerp via e-mail verstuurt. De astronauten kunnen vervolgens het benodigde product printen.

Lowe’s wil een replica van de 3D-printer in een vestiging in San Francisco zetten. “De meeste mensen hebben gehoord van 3D-printing maar er zijn er nog weinig die een geprint product hebben gezien”, aldus executive director Kyle Nel tegen Adweek.

Lowe’s maakt vaker gebruik van technologische innovaties in zijn winkels. Zo heeft de d-h-z-retailer robots in zijn vestigingen en werden filialen in Toronto voorzien van een holoroom, waar klanten via augmented reality zien hoe producten in hun badkamer staan.

Bekijk op RetailWatching een video waarin Kyle Nel de 3D-printer in de ruimte toelicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!