'Lidl gaat boodschappen thuisbezorgen'

Lidl start begin volgend jaar met het bezorgen van een deel van het assortiment in ons land. Dat meldt Distrifood op basis van bronnen binnen de supermarktketen.

Het personeel van Lidl zou recent op de hoogte zijn gebracht van de plannen om in eerste instantie non-foodproducten en wijn te bezorgen via een nieuwe website, die nog gelanceerd moet worden. De Duitse supermarktketen opende een jaar terug al een webwinkel in ons land waar klanten exclusieve wijn konden aanschaffen, terwijl reizen en een fotoservice al langer online worden aangeboden.

Lidl maakte afgelopen zomer in een vacature bekend plannen te hebben om e-commerceactiviteiten op te zetten en uit te rollen in ons land. Destijds was de retailer op zoek naar ‘spin in het online web’, die verantwoordelijk wordt voor alle content op Lidl.nl. Een woordvoerder liet destijds weten alle ontwikkelingen rond e-commerce op de voet te volgen.

Lidl zegt zich nu in een oriënterende fase te bevinden, maar dat er nog geen duidelijkheid ligt over concrete plannen. Ook zouden er nog geen afspraken zijn gemaakt over bezorging vanuit Duitsland via logistiek partner DHL, waar Distrifood verder over bericht. Dat zou een test zijn als opmaat naar thuisbezorging van het volledige assortiment van Lidl.

Reacties

Heerlijk!!!! dag dag Appie!!

Geplaatst door marijke Janssens op 9 februari 2020 om 13:24

Laatste nieuws

RetailTrends