​Eigen metro-uitgang voor Haussmann en M&S

Hausmann en Marks & Spencer krijgen een ondergrondse verbinding met de Amsterdamse Noord/Zuidlijn. Een uitgang van station Rokin leidt straks rechtstreeks naar de twee nieuwe luxewarenhuizen.

Het idee is afkomstig van Marks & Spencer, stelt Mark van Ginkel van projectontwikkelaar Ivy Group op de informatiewebsite van de Noord/Zuidlijn. “Zij hebben veel internationale ervaring en in het buitenland komt een directe toegang vanuit de metro vaker voor.”

De warenhuizen liggen een meter of tien van de metrohal van station Rokin vandaan. De tunnel is niet direct open als de Noord/Zuidlijn actief wordt. Het bouwen van de doorgang is daarvoor te complex, zegt Van Ginkel. “We gaan nu het tunneltje wel al in de eerste helft van 2016 bouwen, maar de doorbraak wordt pas na opening van de Noord/Zuidlijn gerealiseerd.”

Reizigers vinden straks op het station een toegang in de metrohal naar zowel Marks & Spencer als Haussmann, waar ze via een kleine roltrap of trap naar binnen lopen. De Britse keten richt zich volgens Van Ginkel met een foodhall in de kelder op de Noord/Zuidlijn-reiziger met bijvoorbeeld een broodjes- en koffiecorner bij de entree. “Bij Haussmann komt de cosmetica in de kelder.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!