​Audicienketens richten branchevereniging op

Beter Horen, Schoonenberg Hoorcomfort en Van Boxtel Hoorwinkels zetten gezamenlijk een nieuwe branchevereniging op. Deze organisatie luistert naar de naam ‘de Kwaliteitsaudiciens’. Dat hebben de drie audicienketens dinsdag bekendgemaakt.

De branchevereniging is opgericht om de belangen van deze ketens te behartigen in het nastreven van houdbare, kwalitatieve en bereikbare hoorzorg. Daarvoor gaan ze in gesprek met zorgverzekeraars, overheid en politiek, patiëntenverenigingen en andere stakeholders.

De aanleiding is naar eigen zeggen de ontstane druk op de noodzakelijke zorg en aandacht voor patiënten. De drie ketens verloren eerder dit jaar nog een kort geding om een aanbesteding van Zilveren Kruis/Achmea. De zorgverzekeraar richt zich volgens hen onder meer te veel op prijs, waardoor de kwaliteit van hoorzorg in het geding komt. De aanbesteding werd uiteindelijk gewonnen door Hans Anders en Beter Horen.

Er moet volgens Beter Horen-ceo Peter Peters ruimte blijven voor expertise en aandacht. “Een gehoorapparaat is feitelijk een halffabrikaat dat pas met aandacht en expertise van de audicien tot een volwaardig eindproduct voor de patiënt uitgroeit”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!