​Groen licht voor Foodmarkt in Leidsche Rijn

Supermarktketen Jumbo mag een grote Foodmarkt openen in Leidsche Rijn Centrum. De gemeente Utrecht stond in zijn recht om daarvoor de oorspronkelijke plannen aan te passen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een kort geding dat door winkeliersverenigingen uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern was aangespannen tegen de gemeente en vastgoedontwikkelaar ASR.

Jumbo wil in 2017 een supermarkt van zo’n zesduizend vierkante meter openen in het nieuwe Utrechtse winkelcentrum. De beoogde locatie was oorspronkelijk bestemd voor een warenhuisketen, maar vanwege veranderende omstandigheden werd dat plan aangepast.

De rechter oordeelt dat de gemeente daarmee niet onrechtmatig heeft gehandeld ten opzichte van de winkeliers in het gebied. Uit het bestemmingsplan valt bijvoorbeeld niet op te maken dat een megasuper uitgesloten was.

Lokale ondernemers zijn bang dat een Jumbo Foodmarkt de doodsteek is, omdat klanten dan nog amper bij ‘gewone’ middenstanders zullen shoppen. Winkeliers in de omgeving van de eerste Foodmarkt van Jumbo in Breda zouden hun klandizie enorm hebben zien teruglopen. “Omzetten zijn gedaald en een aantal winkels is al failliet gegaan”, liet een woordvoerder van de Bredase winkeliersvereniging Heksenwiel eerder weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!