Stadshart Zoetermeer ondergaat metamorfose

Unibail-Rodamco investeert dertig miljoen in de renovatie van Stadshart Zoetermeer. Het winkelcentrum moet daarmee aantrekkelijker worden om aan de verwachtingen van internationale retailers als Mango te voldoen.

De winkelpanden worden vergroot en krijgen hogere puien. Het dagelijkse winkelaanbod ondergaat eveneens een metamorfose. Zo wordt een vestiging van Albert Heijn in januari 2016 omgebouwd tot AH XL en wordt het aanbod uitgebreid met Chocolate Company en Leonidas en verschillende horecavoorzieningen. “Ga je hier niet in mee, dan haal je dit soort retailers niet binnen, gaan bezoekersaantallen naar beneden en verlies je het van andere winkelgebieden”, aldus regional managing director Otto Ambagtsheer in Het Financieele Dagblad.

Unibail-Rodamco heeft daarnaast renovatieplannen voor zijn winkelcentrum in Leidschendam. Zo moet het gebied in voor twee miljoen euro worden vernieuwd en uitgebreid tot een oppervlakte van honderdduizend vierkante meter. Omliggende gemeenten als Leiden zijn echter tegen die uitbreiding uit angst voor leegloop in hun eigen gebieden. Die angst is volgens Ambagtsheer onterecht. “Wij ontwikkelen nieuwe vierkante meters waar de grote internationale retailers naar op zoek zijn. Dat aanbod heb je niet in kleine omliggende gemeenten.”flink om de kwaliteit van zijn Nederlandse winkelcentra op te krikken. De winkelhuren in de Nederlandse centra blijven namelijk achter in vergelijking met de rest van Europa.

De vastgoedeigenaar voelt zich genoodzaakt tot de renovatieplannen omdat de kwaliteit van zijn winkelcentra volgens de partij te wensen over laat. De winkelhuren daalden in ons land met 2,3 procent, terwijl ze in andere Europese landen stegen, zo blijkt uit recente halfjaarcijfers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!