​Macintosh slijt Kwantum aan Bakker Bart-eigenaar

Macintosh Retail Group heeft woonwinkelketen Kwantum voor 28 miljoen euro verkocht. De nieuwe eigenaar is Gilde Equity Management, dat ook Bakker Bart in handen heeft. De verkoop vindt plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015, meldt Macintosh vrijdag.

Kwantum stond sinds anderhalf jaar in de etalage en moest oorspronkelijk zo’n vijftig miljoen euro opbrengen. Met de netto verkoopopbrengst van 28 miljoen wordt desondanks een miljoen euro boekwinst gerealiseerd, aldus het retailconcern.

Al het geld wordt gebruikt om de schuld verder af te lossen, net als na de verkoop van Nea International en de Britse schoenenwinkels. In totaal is de nettoschuld met zo’n 64 miljoen euro teruggelopen.

Kwantum beschikt over honderd winkels in Nederland en negen in België. De overname door Gilde heeft volgens de betrokken partijen geen gevolgen voor het personeel: de directie blijft bestaan uit algemeen directeur Rob Berns en directeur management services Ronald de Lange. Verder blijft het hoofdkantoor en distributiecentrum in Tilburg gevestigd en zal de nieuwe eigenaar naar eigen zeggen Kwantum ondersteunen ‘om blijvend in de winkelformule te investeren’.

Gilde is een investeringsmaatschappij met hoofdkantoren in Utrecht en Antwerpen, die zich voornamelijk op het middensegment in de Benelux richt. In 2007 werd het eigenaar van Bakker Bart, terwijl recent nog een aandeelhouderschap werd gesloten met Leapp. Gilde heeft de tweedehands Apple-verkoper voorzien van financiële slagkracht om zijn concept versneld uit te rollen.

Macintosh beschikt nu alleen nog maar over zijn schoenenwinkels. “Wij kunnen ons nu volledig richten op verder resultaatherstel in de Benelux, onder meer door het op korte termijn efficiënter maken van onze operaties en organisaties”, aldus ceo Kurt Staelens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!