​Facebook helpt retailers met geotargeting

Facebook gaat locatiegegevens van gebruikers delen met marketeers. Hiermee wil het sociale netwerk online advertenties voor offline locaties beter laten aansluiten op de locatie van de gebruiker.

In de Verenigde Staten is Facebook al begonnen met het delen van locaties van gebruikers. Hierdoor krijgen retailers meer zicht op klanten die zich in de buurt van hun winkel begeven. Daarbij maakt Facebook duidelijk welk percentage consumenten naar de winkel komt, nadat zij een advertentie hebben gezien op het sociale netwerk.

Daarnaast geeft Facebook retailers en marketeers meer mogelijkheden om advertenties aan te laten sluiten op de locatie van de gebruiker. Zo kunnen zij nu advertenties pushen op het moment dat de gebruiker in de directe omgeving van hun winkel is.

De zogenaamde ‘local insights’ voorziening is gratis te gebruiken voor beheerders van Facebookpagina’s. Adverteerders op het sociale platform kunnen daarnaast het effect van een advertentie zien op het gedrag van shoppers. Deze gegevens gaan tot 28 dagen terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!