​Walmart gebruikt gezichtsherkenning tegen dieven

Walmart zet digitale gezichtsherkenning in om winkeldieven in beeld te krijgen. Hierbij maakt de retailer gebruik van hightech scanningsapparatuur en speciale software, die alle consumenten scant die een filiaal van Walmart binnen gaan.

De gezichten worden vergeleken met profielen die in de database staan. De software verstuurt een bericht aan de winkelbeveiliging wanneer het een consument herkent die eerder is opgepakt wegens winkeldiefstal. Het bericht bestaat uit een profiel van de winkeldief, inclusief een overzicht van zijn eerdere vergrijpen.

Walmart sloot onlangs een pilotperiode met de scanningsapparatuur af. De technologie zorgt er aan de ene kant voor dat het aantal winkeldiefstallen afneemt, maar roept ook veel vragen op over de privacy van de consumenten. Tegenstanders vinden dat retailers aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen om de privacy van shoppers zo veel mogelijk te waarborgen. Voorstanders zijn van mening dat onschuldige consumenten zich geen zorgen hoeven te maken omdat zij niets te verbergen hebben.

Niet alleen Walmart maakt gebruik van deze apparatuur, zegt Joe Rosenkrantz van ontwikkelaar FaceFirst tegenover Fortune. Welke andere retailers dit zijn kan hij niet zeggen. “Daar zijn afspraken over gemaakt met de retailers.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!