Kahn: 'Internationale ketens verkijken zich op huurprijs'

Internationale retailers hebben moeite winstgevend te worden vanwege de hoge huren die ze in hun enthousiasme betalen. “Ik heb mij laten vertellen dat de investering van tweeënhalf miljoen euro van Forever 21 in de Kalverstraat voor één euro is over te nemen”, aldus Roland Kahn op het Jaarcongres RetailAgenda.

De eigenaar van ketens als America Today, Coolcat en MS Mode ziet dat de grote internationale ketens het spectrum in de war brengen door huurcontracten aan te gaan tegen flink hogere huren dan gebruikelijk. Ze redden het echter niet, omdat ze zich volgens Kahn verkijken op het fijnmazige winkelnetwerk in ons land.

Kahn boog zich tijdens zijn presentatie onder meer over de toekomstige invulling van winkelgebieden. Ons land beschikt over te veel winkelmeters, mede door de opkomst van online retail. De uitdaging is volgens hem om het bestaansrecht van een winkelgebied te bepalen op basis van een duidelijke profilering.

Zo is er in internationale winkelgebieden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Den Haag alleen plek voor internationale ketens. Verder onderscheidt hij grote lokale steden als Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Amstelveen en Groningen, waar Nederlandse en internationale ketens zich vestigen die op zoek zijn naar landelijke dekking. In landelijk sterke gebieden als Winterswijk, Haarlem en Amersfoort is plek voor Nederlandse en een paar internationale ketens die een groot netwerk zoeken. Tot slot blijven kleine steden en dorpen er volgens hem voor de dagelijkse boodschappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!